Sponsorinfo 18-05-05

Hej
Båten är lackerad av Eskilstuna Lackforum. Färgen är av metallic kvalitet och glittrar fint när solen skiner. Snyggt jobb av er på Lackforum.

Färdiglackerad och klar för montering av allt som skall finnas i båten.

Nu har vi nästan återmonterat allt som togs bort före lackering. Inom några dagar har vi förhoppningsvis allt under kontroll så att vi kan göra tester på vattnet. Båten har många olikheter i förhållande till den båt Johan körde förra året därför blir det spännande att se hur den fungerar.

Båtbyggaren Christen ”Kes” Molgaard har varit hos oss med de sista delarna till båten. När han var här passade han också på att limma fast rutorna. Det måste ske på ett speciellt sätt för att de skall sitta kvar vid de krafter som båten kommer att utsättas för.


”Kes” limmar fast rutorna. Det är ett svårt och kladdigt jobb.

 

Ny sponsor till Team AJO
Vi är glada att kunna presentera en ny sponsor. Det är i Västerås.

OpiFlex levererar en världsunik lösning med flexibla mobila robotceller med säkerhetslösning utan staket så att du enkelt kan flytta och dela hela robotcellen mellan flera stationer. Tack vare en patenterad dockningslösning fungerar roboten som en fast robot vid full prestanda. OpiFlex har också en flexibel enkel robotprogrammering så att alla kan programmera roboten på 10 minuter utan tidigare robotkunskap, i stället för 3- 4 timmar av en specialist. OpiFlex har vid flera tillfällen fått internationella priser för sina unika lösningar som inget annat företag har lyckats med. Gå in på http://www.opiflex.se och se flera av de prisade lösningarna.

Johan Frisk tar emot ett av de            Exempel på kundinstallation som har levererats av OpiFlex
Internationella priser som har
tilldelats OpiFlex.

Ett annat företag som hjälper oss så fort vi behöver ha någonting svetsat är PP Teknik. Senast svetsade Patrik ihop en spricka i ett växelhus. Det är något av det svåraste man kan ge sig på då växelhuset består av tunnväggigt aluminium. Patrik visade återigen sitt yrkeskunnande då resultatet blev väldigt bra. Tack för hjälpen Patrik.


Patrik i svetsartagen.

I helgen har Johan varit i Stockholm och genomfört en turtletest som är ett krav för att få den superlicens som krävs i VM-serien för F1 och F2-klasserna.
Turtletesten består av att föraren spännas fast i en ”dummy” som är en kopia av en sittbrunn, sedan vänder man den upp och ned i en basäng. Föraren skall då utföra vissa handgrepp för att ta sig ut ur sittbrunnen.

För att det inte skall ske något oväntat så finns det dykare som hela tiden övervakar att föraren inte får panik av att sitta fastspänd upp och ned under vatten.
Johan har gjort denna test många gånger i basäng. En träning som han haft stor nytta av när han har slagit runt under tävling. När man slår runt under race så får man en riktig smäll när farten sjunker från c:a 185 till 0 km/tim på bråkdelen av en sekund.

Hälsningar