Sponsorinfo 2018-07-02

Hej!

Nu har vi varit i Danmark och hämtat hem båten efter ombyggnad. Kes Molgaard har reducerat lyftkraften bak på båten så att Johan skall kunna bibehålla vattenkontakten även när det går fort. Det är i alla fall tanken bakom ombyggnaden.

 

Allt åkande fram och tillbaka flera gånger till Aalborg förra veckan frestade inte bara på oss vad gäller förlorad sömn det frestade också på en av aluminiumfälgarna på Johans bil. En fälg sprack i inre fälgkanten. Patrik på PP Teknik fixade det genom att svetsa ihop den.

Vid senaste tävlingen i Aalborg i Danmark hade vi problem med båda motorerna, den ena varvade inte som den skulle och den andra startade inte. Båda motorerna har fått behandling av Micke och Svenne på SEM Racetech.

Väl uppsatt i bromsbänken så lyckades Micke och Svenne få igång den motor som inte startade i Danmark. Motorn gick, men inte som den skulle. Det föreföll att vara flera fel som samverkade. Efter att de hade åtgärdat en del fel så testkördes motorn i bromsbänken. Den gick fortfarande inte som den skulle. Svenne bedömde att en pump i bränslesystemet inte lämnade fullt tryck. Vi testade att byta ut lite andra misstänkta komponenter som var lättare att byta ut men felet kvarstod.

 

Svenne i tänkartagen

Efter en del klurandet tog Svenne tag i bytet av den misstänkta pumpen. Naturligtvis hade han haft rätt redan från början och motorn gick precis som den skulle. Bra jobbat Svenne.

Allt åkande fram och tillbaka flera gånger till Aalborg förra veckan frestade inte bara på oss vad gäller förlorad sömn det frestade också på en av aluminiumfälgarna på Johans bil. En fälg sprack i inre fälgkanten. Patrik på PP Teknik fixade det genom att svetsa ihop den. Även motorn som inte varvade som den skulle har varit hos SEM Racetech. När vi berättade om problemet så sa Svenne direkt ”Det är en cylinder som inte hänger med. Troligen fel på en tändspole.” Naturligtvis hade han rätt även denna gång. Nu går motorn som den skall.

För ett par år sedan sålde Johan en F2-båt till Christian på CK,s Marin i Lidköping. Vi har nu fått ett mail som visade en skadad båt. Vi fick reda på att Christian hade varit ute med ett par kompisar på Vänern och testkört. Det gick bra till kompis nr. två skulle testa. Troligen insåg inte föraren att han satt i en mycket ”vild” racerbåt.

Han lyckades få båten att lätta från vattnet och slå runt lite mer än ett helt varv i luften innan den landade väldigt hårt på akterspegeln. Av motorns tyngd och den hårda landningen så bröts motor och akterspegel loss från båten. Motorn blev hängande i styrwirarna. Som tur var klarade sig föraren utan skador förutom att han var lite uppjagad efter olyckan.

 

 

 

 

 

 

 

Så kan en knockad båt se ut.Christian är oskyldig till skadorna men han skall kanske omge sig med lite lugnare kompisar.

 

Nu har vi varit ute och testat de ombyggnader som Kes Molgaard gjorde på båten efter Danmarks Grand Prix i Aalborg. Det var tre saker som vi ville ändra på. Det var accelerationen i starten, vattenkontakten över 175-180 km/h samt hur båten uppförde sig i högfartssvängar.

Vi hade ett antal instrument i båten som loggade och mätte de olika sakerna som vi ville prova. Innan vi kan säga något säkert om resultatet så måste vi läsa av de olika loggarna som instrumenten producerade och jämföra med tidigare resultat. Johan måste också smälta intrycken och körkänslorna i de olika momenten.

Vi hade monterat den motor som inte startade i Danmark och den uppförde sig bra. Det var ingen konst att få den att varva ut så mycket så att den gick i varvstopp.

Nedan ser ni bilder från testen:

Starttest

 

Toppfarttest +100knop

Nästa helg skall vi vara i Oskarshamn och köra uppvisning i samband med att offshoreklasserna och aquabike gör upp om SM-poängen.

Det är ett stort arrangemang med festival där flera av artisteliten ställer upp. Det betyder naturligtvis att det är massor med publik och ett riktigt håll i gång. Johan var där även förra året. Hans körningar uppskattades mycket trots att det då var lite begränsat med publik då regnet öste ned. Nu förutspår man svag vind och solsken hela helgen så i år blir det nog fullt med folk.

 

Hälsningar