Sponsorinfo 2021-08-30

Nu har vi genomfört årets enda titeltävling som går i Sverige i år. Det var Nordiska mästerskapet som kördes i Smedjebacken samtidigt som en mindre klass (Formula 4) körde en deltävling i sin VM-serie.

Tävlingen startade som vanligt med en teknisk genomgång. Bla.a. så vägdes båtarna. Minvikten vid målgång i Formula 2 är 550 kg inkl. förare och kvarvarande bensin. När Johans båt kontrollerades så visade det sig att vi låg bra till. Vi var endast några kg onödigt tunga. Det kommer an på att Johan har tränat bort några kilo och vi har optimerat all utrustning i båten.

Tävlingsformatet var Sprint NM vilket betyder att man inte kör en serie utan tävlingen avgörs via 4 heat under två dagar. På lördagen kördes en fri träning där vi testade ett antal olika propellrar. Efter den fria träningen övergick man till ett tidskval. Johan fick fältets andra tid efter en norrman som var blixtrande snabb.

Under lördagens två heat placerade sig Johan på 2:a plats i båda. Vissa varv tog han in lite på den vinnande norrmannen men totalt sett så var det enkla segrar för Tobias Munthe-Kaas. På söndagen var det lite ändrade väderförutsättningar. Det blåste en del men inte så mycket att det blev farligt men det ställde större krav på förarna. Helt plötsligt kunde vinden gripa tag i båten och flytta den i sidled. Precis det råkade Johan ut för i 3:e heatet. Johan låg på en säker 2:a plats när vinden tog tag i båten och flyttade den i sidled så att Johan körde in i en rundningsboj. Om man krockar med en boj så får man ett varvs tillägg vilket resulterade i nedflyttning i resultatlistan. Sista heatet genomfördes utan någon större dramatik.