Sponsorinfo 2023-03-12

Hej

Johan är nu hemkommen från Indonesien där han har varit engagerad av Team SWEDEN som är Sveriges enda Formula 1-team. Tävlingen gick på den högt belägna Tobasjön som är Indonesiens största sjö, belägen på ön Sumatra. Sjön är även världens största vulkaniska sjö, och den fyller den kaldera som återstår efter vulkanen Tobas utbrott för cirka 70 000 år sedan.

Sjön ligger 905 meter över havet. Den höga höjden påverkar motorerna då det är mindre syre i luften. Det kommer att bli vissa inställningsproblem för att få ut full effekt ur motorerna. Förutom inställningsproblemen så var det väldigt många andra jobb som skulle göras. Teamet består av två båtar. På fredagens träning gick den ena båten sönder på ett sätt som inte gick att laga på plats. Som tur var så har teamet en tredje båt med sig men den var bara ett tomt skal. Allt ifrån den trasiga båten var tvunget att flyttas över till 3:e båten. Det skedde från fredag kväll till lördag morgon. Tyvärr blev det bara c:a 4 timmars sömn på 1,5 dygn. Men ibland är racing bara en massa tungt arbete.

När racen drog igång så var båda båtarna i fullt racebart skick. Tidsträningen gick mycket bra. Även 80% av racet gick bra för en av teamets båtar men när tre varv återstod så tappade motorn effekt. Det gick att ”halta” i mål men plats 4, när skadan inträffade, förbyttes till en 10 plats i mål.

Redan nu försöker Team SWEDEN få med Johan till nästa tävling som går i Kina i slutet av April.

2023 03 09 anordnade Eskilstuna Kommun en idrottsfest där idrottare från Eskilstuna som har haft framgångar under 2022 hedras med en fest där man delar ut en minnesmedalj och blommor till de inbjudna idrottsmännen. Johan var inbjuden för 24:e året. Det är lika många gånger som Idrottsfesten har funnits.

I år var det lite speciellt då det skulle visas en film som Eskilstuna Kommun spelade in under oktober 2022 där de två personerna, Åsa Ekholm och Micke Wallin, som håller i festen skulle få provköra Johans båt.

Bilder från inspelningen av filmen som skall visas på Idrottsfesten i Munktell muséet i mars 2023.

 

Bilder från Idrottsfesten då filmen spelades upp på storbildsskärmen samt när Johan får sin 24:e medalj.

Om vi släpper fester och återgår till det jobb som hela tiden pågår för att förbättra allt som har med tävlingar att göra så har vi råkat ut för bakslag vid renoveringen av motorerna. I två av motorerna har vi hittat skador (som vi själva inte kan laga) så nu väntar vi på att få skadorna reparerade.

I vår tredje motor finns det några mått som har bearbetats utanför toleranserna av motortillverkaren. Därför stämmer inte motorn med de krav som internationella förbundet ställer. Det pågår en utredning av Internationella Racerbåtsförbundet för att lösa problemet. Det är inte bara vi som har de här bekymren så vi hoppas på en snabb lösning. Till dess får vi vänta och se. Av de ovan nämnda anledningarna så ligger just nu renoveringarna på is.

Hälsningar