Sponsorinfo 2023-06-06

Hej

Utmärkelsen ”Årets företagare 2023” delades ut av Företagarna Eskilstuna-Torshälla till Sundbyholms Fritid som bland annat driver gästhamnen i Sundbyholm.

Motiveringen:
”Årets Företagare har i en utmanad bransch, med stark kämpaglöd och beslutsamhet, drivit och utvecklat sitt företag. Med närvaro, långsiktighet, flexibilitet och inkludering – tillsammans med ett stort hjärta för människor och närmiljö – har Årets företagare skapat ett värdskap och ett värde ingen i Eskilstuna vill vara utan.”

Vi från Team AJO tillbringar många timmar under sommaren vid Sundbyholm då det är vår tränings- och testplats. Vi har under alla år haft ett mycket gott samarbete med Helena och Ulrika.
Vi stämmer också in i hyllningskören och önskar er fortsatta framgångar.

Johan är hemkommen från Kina där årets andra Formula 1-race genomfördes i slutet av april. Johan var engagerad av F1 TEAM SWEDEN där Jonas Andersson från Frövi är ägare och förste-förare.
Det var mycket jobb med både båt och motor men efter många och långa kvälls- och nattpass så lyckades de så bra så att Jonas vann deltävlingen och nu leder han hela VM-serien.

Vad händer då i vårt team?
En motor är renoverad och färdigmonterad. Den skall bara testas och köras in innan den är klar för att användas i race.
Vi har två ytterligare motorer som skall renoveras och monteras ihop. Men där måste vi först vänta på att ena motorblocket repareras och det andra skall besöka en av våra ”trimdoktorer” innan vi monterar ihop den. Innan den kan trimmas så måste vi få klarhet i vilka mått som gäller. Just nu håller Internationella förbundet på att sammanställa regeltexten. Innan texten slutligen har bestämts och blivit officiell så kan vi inte starta bearbetningen.

Båten står nu i Eskilstuna Lackforums AB;s nya lokaler i Torshälla där Pierre från Barkmans färg AB  håller på och lackerar de ombyggda delarna som båtbyggaren Molgaard Racing gjorde under vintern. Pierre använder Sikkens produkter, då vet vi att det blir ett bra slutresultat. När han ändå håller på och lackerar ombyggnaderna så passar han även på att snygga till en del skador som båten fick under förra årets tävlingar.

   

Nu skall det bara på lite sponsordekaler så att det ser ut som en racerbåt. Sedan är vi klara för att starta upp motorn.

 

Midsommarhelgen var det tänkt att vi skulle tävla i Brindisi som ligger längst nere på klacken i Italien, men nu meddelas att tävlingen är inställd. Ingen anledning har meddelats ännu. Enligt tävlingskalendern är nästa tävling i Klaipeda i södra Litauen. Hur det blir med den tävlingen återstår att se. Klaipeda ligger bara 12 mil från ryska enklaven Kaliningrad. Beroende på vad som händer i kriget mot Ukraina så kan nog säkerheten bli ett problem.

Så här ser tävlingskalendern ut när det gäller VM. Förutom VM-serien tillkommer EM och NM. Var de tävlingarna kommer att gå är ännu inte officiellt. Det kommer att bli en tuff september med mycket bilåka upp och ned genom Europa.

Av olika anledningar så är vi lite sena med att testa båten i år men på kvällen den 5 juni startade vi upp den nyrenoverade motorn. Som ni ser av bilden nedan så kommer det ut mycket oljerök när man startar upp en nyrenoverad motor, samtidigt så har Johan sett till så att oljepumpen har levererat mera olja än den kommer att göra senare.
Motorn gick på tomgång i 15 min för att de nya kolvarna och lagren skulle slita in sig lite grann innan vi kommer ut på sjön för den sista inkörningen samt efterföljande test för att se hur ombyggnaden som Kes Molgaard gjorde i vintras fungerar. Vi planerar att testa på vatten på nationaldagen den 6 juni.

Efter 15 minuters tomgångs-körning testade Johan via datorn att ställa om lite olika saker i motorn och samtidigt kontrollera så att inga larm dyker upp.
Allt verkade OK så vi plockade undan och började göra klart för morgondagens testkörning.

 

Nu är motorn nästan inkörd så vid nästa test så kommer Johan att starta med några minuters lugn körning för att därefter ta ut allt som finns i motorn.

Hälsningar