Sponsorinfo 2023-07-14

Hej

Johan har nu kommit hem från Macon i Frankrike där han var engagerad av ”F1 Team Sweden”.
Det var tredje F1-tävlingen för året. Resultatet blev lika bra som senaste tävlingen i Kina. Teamets förste-förare Jonas Andersson vann även denna tävling och nu leder han hela F1-serien.

Vid våra tester med Johans båt under våren så har vi haft problem med att motorn inte varvar upp så snabbt som vi vill när Johan testar race-startar. Vi har varit i kontakt med Sveriges vassaste racemekaniker när det gäller den motortyp som vi använder. Vi har fått rådet att byta ut vissa delar i motorn och hoppas att vi därmed får motorn att reagera som vi vill. Nu har vi varit ute och testat igen efter att vi har bytt ut de komponenter som vi fick tips om att byta ut. Resultatet blev inte vad vi hade hoppats på men efter nya kontakter så framkom det att det hade blivit ett missförstånd vid tidigare samtal. Det var lätt att rätta till så efter en stunds skruvande så åkte vi ut och testade igen. Nu gick motorn som den skulle så nu är vi nöjda på den punkten.

Nu äntligen har Internationella förbundet bestämt vilka mått som gäller vid trimning av våra motorer. Vi hoppas att vi snarast kan komma igång med bearbetningarna av två av våra motorer. Ett första steg i denna bearbetning är tillverkning av mättolkar till motorerna.
Vi kontaktade Patrik Nystedt som äger och driver JP Laser AB. Patrik, som tidigare kört speedway på hög nivå är väl insatt i vad racing handlar om. Han förstod direkt att det var bråttom och svarade att det bara var att sända över ritningar till honom så skulle han tillverka mättolkar. Han ställde upp en lördag förmiddag och började programmera skärmaskinen. Ett drygt halvt dygn senare, när lördag hade hunnit bli söndag var han nästan färdig. Tack Patrik för ditt engagemang. Förutom den stora arbetsinsatsen på lördagen och halva natten till söndag så blev resultatet mycket bra.

Vi vill också passa på att hälsa Patrik och JP Laser AB välkomna in i gruppen av våra samarbetspartner.

Hälsningar