Sponsorinfo 2023-08-09

Hej

Vid tävlingen i Nora så fick Johan problem med motorns rigg. Efter kontakt med Stig Lindgren så hög-prioriterade han att hjälpa till att fixa till den.

Riggen hade ett antal problem, både ett inre oljeläckage och ett antal utslitna bussningar som gjorde riggen glapp. Stig som äger och driver ”Industriteknik Stig Lindgren AB” prioriterade bort alla andra jobb och startade tillverkningen av en fixtur så att han kunde spänna upp tiltcylindern så att det gick att maskinbearbeta cylinderns infästning. Precisionen på hans arbete är av absolut toppkvalitet.

Alla bussningar och tätningar samt en del axlar är utbytta så nu återstår monteringen av riggen samt fastskruvning på båten innan vi kan testa den så att Johan sedan kan styra riggens funktioner med större precision.

Allt är nu tillbakamonterat på båten och vi har varit ute och testat.
Det norska ovädret ”Hans” hade börjat komma in över vårt testområde. Det regnade hela tiden och vinden tilltog men vi hittade ett område i lä av en ö där vi kunde testa.
Johan var väldigt nöjd med hur riggen fungerade, båten kändes lugnare och svarade tydligt på alla riggrörelser som Johan aktiverade via knappar på ratten. Det är väl med det här som när synen eller hörseln börjar bli sämre, man vänjer sig gradvis och märker inte hur dåligt det har blivit förrän man får allt åtgärdat. Nu är riggen som ny och helt tät och glappfri. Ni var flera som, på olika sätt, var oss behjälpliga vid renoveringen. Tack till er alla.

Mot årets första VM-race

Nu förbereder vi för att åka till Litauen via färja från Nynäshamn. Årets första VM-race går i Klaipeda i sydvästra Litauen. Vi har inte tävlat där tidigare men enligt banskisser verkar det som om vi skall köra i ett hamnområde. Då finns det risk för att vågor slår tillbaka från stenkajer som brukar finnas på sådana platser. Är det så så får vi göra båtens set upp så förlåtande som möjligt. Propellervalet blir också väldigt viktigt. Det är möjligt att vi får prioritera stabilitet och körbarhet framför hög toppfart.

Klaipeda ligger bara 12 mil från ryska enklaven Kaliningrad. Just nu känns det inte helt OK att resa till en plats så nära Ryssland men vi får lita på att arrangören och det internationella racerbåtförbundet, UIM, har koll på läget.

Lite info om Kaliningrad som gör att vi är lite tveksamma att resa till en plats så nära:
Kaliningrad är en exklav avskuren från resten av Ryssland och inklämd mellan Litauen och Polen. I områdets förbjudna zon, helt stängd för utlänningar, finns 52 stridsfartyg, kärnvapenmissiler och 25 000 soldater – fler än i hela Sverige.

Hälsningar