Sponsorinfo 2023-10-28

Hej

Nu har alla officiella listor kommit ut så nu kan vi summera VM-säsongen 2023. Av olika anledningar startade den inte förrän i mitten av augusti i Klaipeda i Litauen. Sedan genomfördes 3 tävlingar under september, en i Italien och två i Portugal.

Den typen av komprimerat upplägg fungerar dåligt för oss som inte är ett proffsteam. Vi måste ligga borta under lång tid då tävlingarna gick i Sydeuropa och det var för lite tid att hinna hem mellan racen. Det resulterar i att det är svårt att få folk att vara borta från jobben under så lång tid. Samt att boendet mellan racen kostar mycket.

Vi körde en tävling i Nora i början av säsongen. Johan placerade sig på andra plats efter en norrman. I VM-serien hade Johan haft en stigande form med bästa placeringen i sista tävlingen. Det blev en 6:e plats i sista racet och totalplaceringen i VM-serien blev 7:a.

Framför Johan hittar vi, av naturliga skäl, främst de som är helproffs och som bor i Sydeuropa, Arabvärlden eller någon annanstans i världen där man kan testa hela året. Ett Nordeuropeiskt team har t.o.m. köpt ett hus och en verkstad i Sydeuropa för att inte bli begränsade i sin testning. Glädjande nog kan vi konstatera att efter Johan fanns det förare som i stort sett bara sysslar med båtracing (om de inte är helproffs så är de i alla fall mer än halvproffs).

De 10 bästa i årets VM-serie

  1. 1. Rashed Al Qemzi, UAE
  2. 2. Edgaras Riabko, LTU
  3. 3. Stefan Arand, EST
  4. 4. Giacomo Sacchi, MON
  5. 5. Mansoor Al Mansoori, UAE
  6. 6. Colin Jelf, GBR
  7. 7. Johan Österberg, SWE
  8. 8. Daniel Segenmark, SWE
  9. 9. Mette Bjerknæs, GBR
  10. 10. Samuel Lucas, AUS

Totalt deltog 22 förare från 16 länder i årets VM-serie

Om man tittar tillbaka på hur Johan har placerat sig i tidskvalen, som gäller startplats på bryggan, så kan vi konstatera att han har kommit på mellan 7 – 11:e plats. Det resulterar i att Johan oftast startar mitt i fältet och därmed riskerar att bli stängd i starten och därefter få jobba hårt för att ta sig upp några placeringar. Det är väldigt jämnt mellan förarna därför är det svårt att ta sig fram genom fältet.

Vi är nu inne i en period av test och utveckling.

Om Johan kunde kapa några få 10-delar på varvtiden i tidskvalen så skulle han vara med och slåss om de främsta startpositionerna därför skall vi testa att ändra lite på båten och på några propellrar.
Vi skall även göra några andra ändringar med avsikt att få båten att accelera lite bättre i starterna så att Johan är med upp till första kurvan och därmed förhoppningsvis slipper bli stängd i starterna.

Hälsningar